2.3.2019

MONO-(B)LOGI

Tälle sivulle olen kerännyt erilaisia juttuja työstä ja työilmapiirin kehittämisestä eri näkökulmista. Yleensä niissä korostetaan organisaation johdon vastuuta. Vastuun kantamisestahan usein maksetaan varsin hyvä korvaus, joten lienee selvää, että johdolla sitä vastuunkantoa pitää löytyä. Useista näistä asioista minulla on omaa pidempiaikaista kokemuspohjaa. Olen ollut työelämässä yli 30 vuotta, myös esimiestehtävissä ja luottamusmiehenä.


"Esimies, luota alaisiisi ja osoita se

... Luottamus on yksilöllinen kokemus, joka leviää työyhteisössä, jos sen annetaan näkyä ja kuulua. Johtaja, kun luotat alaisiisi, näytä se. Tässä kolme konkreettista vinkkiä: Kysy kuulumisia ja anna palautetta. Jaa vastuuta, älä tehtäviä. Kannusta ilmapiiriin, jossa jokainen saa olla parhaimmillaan. Aloita jo tänään, sillä luottamus on pääoma, joka näkyy viivan alla." (Margita Klemetti ja Karoliina Jarenko, Talouselämä 8.2.2019)

..

"Uskomukset ovat yrityskulttuurin ytimessä

... Uskomuksiin liittyy myös odotuksia. Johdon mielestä hyvä työntekijä sitoutuu ja on lojaali. Vuodesta toiseen opiskelijani kertovat odottavansa työpaikoiltaan ensisijaisesti oikeudenmukaista kohtelua. Tämän rikkominen tuntuu heistä äärimmäisen loukkaavalta. Vahvoissa kulttuureissa henkilöstöllä ja johdolla onkin yhteisesti sisäistetyt näkemykset siitä, mikä on oikein." ... (Ulla Heinonen, Talouselämä 8.2.2019)


Uutislinkkejä


Ilmapiiri ei synny sanelemalla (Talouselämä 31.1.2019)
Aihepiiriä käsitteleviä sivustoja

Tasa-arvovaltuutettu

Yhdenvertaisuusvaltuutettu