TYÖKOKEMUS

Helmikuussa 2020 olen ollut kokoaikatyössä yhteensä 33 1/2 vuotta.PALVELUREPERTUAARI

Yhdistys- ja järjestötoiminnan kehittäminen, konsultointi ja koulutustoiminta

  • Yhdistystoiminnan työnjaon ja aikataulutuksen (esim. vuosikello) selvitys ja ratkaisuehdotukset
  • Viestinnän läpimenon ja pullonkaulojen ratkaisuehdotukset
  • Ristiriitojen ennaltaehkäisy ja henkilökemian ratkaisuehdotukset
  • Järjestöjen hallintoelinten toiminta, sisäiset ja ulkoiset vastuut (esim. moraalinen vastuu) ja velvollisuudet
  • Sitouttaminen ja motivointi pidempiaikaiseen yhteiseen toimintaan
  • Vaaleihin liittyvät asiat; edustajisto, hallitus, johtokunta, toimikunnat yms


Käännöstyöt suomi-ruotsi

  • Työmarkkinasanasto
  • Työehtosopimuksiin liittyvät asiat (esim. tekstien lopputarkistus ennen julkaisua)
  • Työttömyysturva-asiat


Tutkimukset, selvitykset ja kyselyt

Minulla on noin 15 vuoden kokemus erilaisten kyselyiden kokonaisvaltaisesta toteuttamisesta. Laajimmat toteuttamani kyselyt käsittivät 2.000 - 3.000 vastaajaa. Esimerkkinä työhyvinvointiselvitykset, palkkatutkimukset ja jäsenkyselyt. Toteutin myös erilaisia luottamustoimisten vaaleja käyttäen tietoturvallista kyselytyökalua; esimerkkinä luottamusmies- ja työsuojeluvaalit. Todennäköisesti olen yhteensä toteuttanut noin 60.000-70.000 vastaajaa käsittävät kyselyt.

Varsinkin laajempien kyselyiden toteuttaminen ja tulosten käyttäminen käytännössä vaativat perehtymistä ja huolellista suunnittelua etukäteen. Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että kyselyiden tulosten hyödyntämiseen kannattaa käyttää paljon enemmän aikaa kuin kysymystekstien pitkäpiimäiseen fiilaukseen.

Tilaavan organisaation johdon pitää sitoutua kyselyyn, ja kertoa etukäteen mitä tiedoilla on tarkoitus tehdä.

Liian tarkkoja taustatietoja vastaajista ei kannata kysyä, jottei muodostuvat vastaajaryhmät tule liian pieniksi. Joko tuloksia ei voi käyttää, tai vastaajat saattavat epäillä, että heidät voi tunnistaa.

Kysely kannattaa testata pienellä ryhmällä etukäteen, jotta kaikille vastaajille voi kertoa paljonko vastaamiseen tyypillisesti menee aikaa.

Yksittäisen kyselyn tulokset eivät välttämättä ole lopullinen totuus. Pidemmän aikajakson trendikehitys on paljon tärkeämpi. Kun saman kyselyn on toteuttanut vähintään kolme kertaa noin vuoden-kahden välein, ovat tulokset jo paljon mielenkiintoisempia.


Valokuvaus ja oheistuotteet

Olen harrastanut valokuvaamista noin 40 vuoden ajan. Ensimmäisen järjestelmäkamerani hankin vuonna 1981 tai 1982. Kuvausteemat ovat olleet vaihtelevat: luonto ja ympäristö, eläimet ja ihmiset. Olen eniten omillani kuvatessa ulkotiloissa zoomilla, eli ei ihan kohteessa kiinni. Varsinaiset poseerauskuvat eivät ehkä vielä ole minua varten. Sillä puolella minulla on kehitysvaraa, ehkä uutta kuvausvälineistöäkin tarvitaan.

Näin ollen voin tilauksesta kuvata erilaisia tapahtumia; sekä nopeaa kuvan tuottamista esim. ajankohtaisia uutisia varten, mutta myös kuvia arkistoitavaksi myöhempää käyttöä varten. Kuvien muokkausta ja tallentamista sopimuksen mukaan. Jos on tarvetta, voin jossain vaiheessa tarjota ns. avaimet käteen -ratkaisuja, johon sisältyy kuvaus, muokkaus, tallennus sekä tulostus/painatus yhteistyökumppaneita käyttäen.