Härunder hittas litet i korthet om mina intressen genom tiderna.

Fritidsfiske

Min första gädda fick jag som sexåring på mete med betesfisk i Esbo å i närheten av den så kallade nya kyrkogården. Vi bodde genast utanför den på den västra kanten av kyrkogården i Morby.

Mest tycker jag om att fiska med kastspö och drag. Tycker fisken då får en rejäl chans mot fiskaren. På det viset har jag mest fått abborre, gädda och gös.

Djupmete är också trevligt. Fångsten har varit mestadels abborre och braxen. Som liten pojke brukade jag om somrarna ofta vara med farfar Ivar på djupmete i Björnträsk, Sjundeå. Farsans kusin Lasse hade en stuga där.

Givetvis har jag också metat normalt med spö från stranden samt pilkat på vintern då isen lagt sig över hav och sjöar. Speciellt kommer jag ihåg när jag som skolpojke var med farsan på vintrarna i januari-februari och pilkade lake på Esboviken från Kallvik mot Mankby- och Esboåarna som där rann ut i Finska Viken. Laken tycker om att leka där söt- och saltvattnet blandas.

Att fiska med nät har jag aldrig varit speciellt intresserad av. Kanske fick jag tillräckligt av det som hjälpreda åt farsan som fiskade mycket med olika nät.

Långrev är däremot mycket intressantare. Med den har jag fått ål och abborre från Humaljärvi träsk där vi har en liten roddbåt. Mest jobbigt är det att få skaffat stora daggmaskar till bete på de 50 krokarna.


Musik

Någon musikant har jag aldrig varit och sångnumret var väl mest 6 under skoltiden.

Så det har gällt att lyssna på musik för min del.

Toppen (minst 10 skivor av samma artist/band) i min hylla: Alan Parsons Project, Pink Floyd, Rush.

Mellanledningen (minst 5 skivor av samma artist/band) i min hylla: David Bowie, Dire Straits, Eppu Normaali, Jean-Michel Jarre, J Karjalainen, King Crimson, Mike Oldfield, Moody Blues, Peter Gabriel, Tangerine Dream, Von Hertzen Brothers.

Samhälleligt engagemang

Jag har alltsedan studietiden varit intresserad av att ta del av gemensamma ärenden, att planera, fatta beslut och utvärdera verksamheten.Fotografier i kronologisk ordning.


Kommunalvalsfoto 1988 i Esbo.

Februari 1995 i Helsingfors som ombudsman för valförbundet Edistykselliset inom Försäkringsmannaförbundet.

Oktober 2017 i Vasa på Finlands Svenska Socialdemokraters kongress.